Principală  —  IMPORTANTE   —   La Spitalul din Strășeni, persoanele…

La Spitalul din Strășeni, persoanele cu COVID-19 pot merge la magazin? Șefa instituției vine cu precizări

Foto: moldova.europalibera.org

Ruda unui pacient care a fost internat în Spitalul Raional Strășeni, fiind depistat pozitiv la COVID 19, precizează că, în cadrul instituției, unele persoane internate au fost surprinse în timp ce ies din saloane pentru a se deplasa, inclusiv la magazinul de pe teritoriul spitalului.

Ruda pacientului afirmă că persoanelor care ieșeau din salon li se făceau observații de către colegii lor, doar că, fără efect, iar personalul medical reacționa pasiv la faptul că pacienții ar fi ieșit din saloanele în care ar trebui să stea izolați, pentru a nu răspândi virusul.

Olga Ceaglei, șefa Spitalului Raional Strășeni susține însă că informația nu ar corespunde realității.

„Este o informație totalmente greșită precum că pacineții infectați cu COVID-19 ar avea accesul de a ieși din soloane. A mai fost un astfel de apel la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și eu am oferit un răspuns oficial ministerului. Conform ordinelor în vigoare care sunt emise de minister, se face totul în conformitate cu directivele date de către minister”, a precizat Olga Ceaglei, șefa Spitalului Raional Strășeni, solicitată de ZdG.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns în R. Moldova la 8251 de cazuri.