La punctele de trecere a frontierei vor fi amenajate corturi anticaniculă

Guvernul R. Moldova a declarat zilele de 28, 29 și 30 august 2018– zile libere, astfel încât bugetarii vor avea o săptămână liberă la sfârșitul lunii august. Printre miile de angajați bugetari care, însă, nu vor beneficia de zile libere se numără și angajații Poliției de Frontieră, care în cele nouă zile de vacanță se vor afla la datorie.

Pentru fluidizarea traficului rutier, în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei (PTF): PTF Leușeni, PTF Sculeni, PTF Palanca, PTF Tudora, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Criva, PTF Otaci, PTF Cahul, la necesitate:

  • se va spori numărul polițiștilor de frontieră,
  • se vor deschide toate benzile de circulație pe teritoriile PTF-urilor,
  • se va acorda o atenție specială familiilor cu copii și altor categorii de persoane (bătrâni, persoane cu dezabilități, etc.) supuse controlului de frontieră fără rând, precum și redirecționarea acestora pe banda Corpului Diplomatic,
  • se va intensifica cooperarea cu Serviciul Vamal, întru realizarea unor măsuri specifice de control al trecerii frontierei (implementarea procedurii REVERS – redirecționând fluxul de pe o directie pe alta (intrare/ieșire), dar și efectuarea controlului după metoda „One Stop Shop”).

În contextul înregistrării, în această perioadă, a unui trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca, s-a dispus formarea echipajelor de specialiști din cadrul sediului central al IGPF care să intervină cu suportul necesar în aplanarea situațiilor încordate la frontieră, dar și menținerea călătorilor informați despre starea lucrurilor din punctul de trecere.

Totodată, atât la ieșirea din țară, cât și la intrarea în Republica Moldova, vor fi amenajate corturi anticaniculă unde participanții la traficul transfrontalier vor fi serviți cu apă potabilă, precum și li se vor acorda asistență medicală și psihologică dacă va fi nevoie.

Poliția de Frontieră vine cu solicitarea către călători să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. În ajutor, recomandăm fiecărui călător cu aces la internet să consulte aplicația „TRAFIC ONLINE”, unde sunt date despre media timpilor de așteptare la trecerea frontierei, pentru a opta din timp un punct de trecere mai puțin aglomerat.

Dacă apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat sau informații privind situația în punctele de trecere este pus la dispoziție și un număr de contact: 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *