La Procuratura Generală va fi depusă o plângere colectivă împotriva acțiunilor poliției față de protestatari

Comitetul de Rezistență Națională „ACUM” va depune o plângere colectivă la Procuratura Generală pentru a trage la răspundere forțele de ordine care au aplicat forța în raport cu persoanele care au protestat în PMAN pe 26 și 27 august.

„Statul, atunci când ne batjocurește, când ne privează de niște drepturi, de niște libertăți, nu-și pune problema naționalității noastre sau de ce culoare politică suntem. Ei ne tratează pe toți ca pe niște paria, ca pe niște robi, ca pe niște sclavi. Vom depune o plângere penală colectivă pentru modul în care autoritățile au acționat în raport cu niște cetățeni pașnici, așa încât cei vinovați de ilegalități să fie trași la răspundere”, a menționat în cadrul unei conferințe de presă Andrei Năstase.

Astfel, persoanele care au avut de suferit în timpul protestelor din 26 și 27 august sunt îndemnate să se prezinte la sediile partidelor PAS și PPDA pentru a depune o plângere în acest sens.

În dimineața zilei de 27 august 2018, de Ziua Independenței R.Moldova, poliția a evacuat cu forța zeci de persoane de lângă monumentul Ștefan cel Mare, pentru a elibera locul ca cei câțiva politicieni de top să depună flori și să își facă poze lângă acest monument. Poliția a intrat în forță între orele 6 și 7 dimineața.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *