Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Krasnoselski vrea ca „Transnistria” să…

Krasnoselski vrea ca „Transnistria” să fie redenumită în „Pridnestrovie”

Foto: novostipmr.com

Liderul de la Tiraspol nu mai vrea ca regiunea din stânga Nistrului să fie numită „Transnistria” şi propune ca aceasta să poartă denumirea exclusivă de „Pridnestrovie”. Vadim Krasnoselski consideră că termenul „Transnistria” a fost folosit de administrația română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și simbolizează ocupația „româno-fascistă”, scrie novostipmr.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski consideră că termenul de Transnistria, folosit în occident, este inacceptabil şi ofensiv. 

„Acest termen a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial, definind malul stâng al Nistrului ocupat de români. Aceasta a inclus Transnistria și o parte din Ucraina. Pentru mine personal, ca persoană care își respectă istoria şi poporul său, termenul Transnistria este un sinonim al cuvântului Holocaust„, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul a mai mai spus că a recomandat mai multor diplomaţi să folosească noua denumire a regiunii. 

Toată lumea ar trebui să audă asta. Comunicarea cu colegii, inclusiv cu diplomații occidentali, recomand să nu folosească cuvântul „Transnistria”. Străinii trebuie să se obișnuiască să  pronunțe numele adevărat”, a mai spus Krasnoselski.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unor discuţii cu reprezentanţii aşa numitului guvern din stânga Nistrului.

Foto: novostipmr.com