Ion Ciutac, doctor habilitat în medicină: „Avem cele mai scumpe medicamente din lume”

Ion Ciutac, doctor habilitat în științe medicale, conferenţiar universitar, spune că în R. Moldova există o mafie a medicamentului și că avem cele mai scumpe medicamente din lume. Originar din satul Drăsliceni, raionul Criuleni, chirurgul Ion Ciutac a ținut un discurs în timpul protestului organizat duminică, 22 iulie, de „Mișcarea de Rezistență ACUM” în fața Consiliului Raional Criuleni.

Medicul a vorbit despre problemele acute ale sistemului medical din R. Moldova, despre criza de medici, dar și despre prețurile exagerate ale medicamentelor.

„Ca medic vreau să vă spun că situația în medicină, pe republică, este catastrofală, ca și în celelalte ramuri. 90% din absolvenți pleacă peste hotare, la țară nu ajung câteva mii de medici, în orașe nu ajung 2-3 mii de asistenți medicali. De multe ori operațiile se contramandează pentru că nu avem surori medicale. Avem cele mai scumpe medicamente din lume. Credeți-mă! Există mafia medicamentului”, afirmă medicul.

Ion Ciutac are 69 de ani, deține titlul de doctor habilitat în medicină și este autorul mai multor lucrări științifice în domeniul medicinei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *