INFOGRAFIC/ Ce reprezintă certificatul de integritate pe care trebuie să îl dețină candidații la parlamentare

Centrul de Resurse Juridice, în colaborare cu Asociația ADEPT, a elaborat un infografic despre certificatul de integritate: ce reprezintă acest certificat, cine este obligat să-l solicite și cine și în ce condiții îl eliberează.

Eliberarea certificatelor de integritate se efectuează la sediul Autorităţii, etajul 7, bir. 74, în zilele lucrătoare de la orele 13.00 până la orele 16.00. Solicitanţii certificatului de integritate, persoane fizice, care intenționează să candideze pentru ocuparea unei funcţii publice eligibile, pot depune cereri scrise adresate Autorității, semnate personal, pe suport de hârtie.

Solicitanţii certificatului de integritate, pentru funcţia de deputat în Parlament, depun la sediul Autorităţii cereri de eliberare a certificatului de integritate, semnate personal, cu anexarea copiei buletinului de identitate, de către solicitant sau prin intermediul unui reprezentant împuternicit printr-o procură autentificată notarial.

În cazul depunerii cererii prin intermediul unui reprezentant împuternicit, acesteia i se vor anexa copia de pe buletinul de identitate al solicitantului autentificată notarial, procura autentificată notarial și copia de pe buletinul de identitate al reprezentantului împuternicit.

La depunerea cererii cu documentele anexate, solicitantul sau reprezentatul împuternicit al acestuia prezintă originalul buletinului său de identitate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Academic

    Pentru obținerea certificatul de integritate s-a creat o coadă lungă în primele rânduri ale căreia se află însuși Talpa iadului Plahotniuk și toți dracii lui PD-iști. După ei urmează hoțul miliardului Ilan Șor, care se vrea deputat de Orhei, căcatul de mâță academic septuagenarul Nicolae Dabija, șeful campaniei propagandistice pentru votul nominal al talpei iadului Plahotniuk, care se visează MOȘNEGENȚIA Parlamentului, ca deputat de Cimișlia, antimafiotul Segiu Mocanu, unionistul talpei iadului Plahotniuk și consilierul lui din umbră Anatol Țăranu, pupîncuriștii talpei iadului, băiețeii Negru și Bogatu, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *