Începând cu 1 aprilie, șoferii nu mai sunt obligați să circule pe timp de zi cu farurile conectate

De astăzi, 1 aprilie, șoferii nu mai sunt obligați să circule cu farurile conectate în faza scurtă și pe timp de zi.

Regulamentul Circulației Rutiere prevede că șoferii sunt obligați să
să pună în funcțiune lumina de întâlnire sau lumina de deplasare a farurilor pe timp de zi în perioada 01 noiembrie – 31 martie, inclusiv, când vizibilitatea este redusă.

Totodată, legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei autovehiculele trebuie să fie echipate în mod obligatoriu cu anvelope de iarnă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *