Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un preot din R.…

Încă un preot din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. A slujit 32 de ani la biserica din localitatea Ochiul Alb

Încă un preot din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de părintele Ioan Paiu, din localitatea Ochiul Alb, raionul Drochia. Informația a fost confirmată de către secretarul ecretarul eparhial al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

„Din câte mi-a raportat Prototopul raionului Drochia, preotul cu adevărat era infectat cu noul tip de coronavirus. Infecția a fost cauza decesului, probabil dumnealui suferea și de alte maladii”, ne-a comunicat Cheibaș.

Mesajul de condoleanţe al Mitropoliei Moldovei în legătură cu trecerea la cele veşnice a Prot. mitr. Ioan Paiu, Duhovnicul Protopopiatului Rîșcani

Am aflat cu întristare de trecerea la cele veşnice a Protoiereului mitrofor Ioan Paiu, smerit ascultător al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova, Duhovnic al preoților din Protopopiatul Rîșcani, un misionar râvnitor, lucru vădit în calitate de paroh al bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Arhidiacon Ștefan din satul Ochiul Alb, raionul Drochia.

Trecerea din această viață a Părintelui Ioan reprezintă o mare pierdere şi o durere sufletească pentru cei care l-au cunoscut. Părintele Ioan rămâne în memoria noastră a tuturor, slujitorul luptător, dinamic şi evlavios pentru slujirea, trăirea și mărturisirea credinţei în Hristos. Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi aproapele a biruit moartea, iar faptele sale cele bune îl vor însoți la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre. Cunoscând râvna duhovnicească a Părintelui Ioan, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să aşeze sufletul său în ceata drepţilor şi să-i dăruiască odihnă în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi„.

Arcadie Juc, primarului localității Ochiul Alb, a declarat că preotul avea 70 de ani și a slujit 32 de ani în biserica din sat.

„Pentru sat e o pierdere foarte mare. Dumnealui a slujit 32 de ani, de când s-a deschis lăcașul sfânt. E o pierdere mare, suntem cu toții îndurerați. Preotul era suspect că ar fi fost infectat cu COVID-19″, a susținut primarul.

Potrivit locuitorilor din Ochiul Alb, preotul ar fi leșinat în timpul unei slujbe și a fost preluat de ambulanță chiar din biserică. Ulterior a fost testat pozitiv, iar starea sa s-a agravat și a decedat. De asemenea, oamenii spun că o femeie din corul bisericesc a decedat anterior tot de Covid-19.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 23947 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1532 în regiunea transnistreană. Totodată, 17040 persoane s-au vindecat, iar 762 au decedat în urma complicațiilor.