Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un medic din R.…

Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Încă un medic din R. Moldova a decedat astăzi, 5 noiembrie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul  Natalia Rotaru, medic radiolog, profesor universitar, șef al Catedrei de radiologie și imagistică, doctor habilitat în științe medicale, reputat specialist în domeniul radiologiei. Anunțul a fost făcut de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Comunitatea academică a USMF „Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor în legătură cu pierderea prematură a profesorului universitar Natalia ROTARU, șef al Catedrei de radiologie și imagistică, doctor habilitat în științe medicale, reputat specialist în domeniul radiologiei.

Medicul radiolog a fost răpus de noul tip de coronavirus, la doar 57 de ani. Domnia Sa și-a dedicat peste trei decenii învățământului superior medical și sistemului național de sănătate.Suntem alături de familia îndurerată. Lumină veșnică!”, este mesajul instituției.

Până la ziua de azi, 51 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 78 507 cazuri. În total, 58 292 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1851 au decedat.