Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un medic a fost…

Încă un medic a fost răpus de coronavirus. Acesta avea 65 de ani și activa în cadrul Spitalului Raional Anenii Noi. „Familia noastră trece printr-un calvar adevărat, care se numește COVID-19″

Încă un medic din Republica Moldova a decedat după ce a contractat COVID-19. Este vorba de medicul Mihail Preotesa, în vârstă de 65 de ani, șeful secției Terapie din cadrul Spitalului Raional Anenii Noi. Informația pentru Ziarul de Gardă a fost confirmată de directorul spitalului, Nicolae Usatâi.

„Medicul a decedat astăzi în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Acesta a fost diagnostigat cu noul virus la 27 iulie. Medicul suferea de mai multe comorbidități. Și soția acestuia a fost testată pozitiv, până ieri aceasta a fost internată în spital”, ne-a comunicat directorul spitalului, Nicolae Usatâi.

Cu câteva zile în urmă, soția medicului decedat, Ana Preotesa a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, spunând că trec printr-un adevărat calvar din cauza COVID-19.

Familia noastră -Preotesa Mihail și Ana trecem printr-un calvar adevărat, care se numește COVID-19/, cu febră, tuse, pneumonii bilaterale, pleorizie. Soțul în prezent se află în terapia intensivă -1 SCR, Chișinău. Numai datorită medicilor din prima linie sec. Covid SR Anenii Noi -Stetenco Dmitrii, Caragia Eugeniu ,Poiana Elena am putut să depășesc acest calvar. Ei au început activitatea în sec. terapia generală sub conducerea Preotesa Mihail, și au devenit adevărați specialiști, profesionaliști, ambițioși, devotați.

Vreau să menționez și „îngerii” noștri-asistentele medicale din prima linie-Dănuța Liliana, Nujda Veronica, Gangan Tatiana, Rotari Rodica și infermiere-Magheranova Galina,Coroliova Tatiana,Iacob Vera, Ghereg Svetlana care umăr la umăr împreună cu mediicii depun efort enorm pentru a salva viața omului. Și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc directorului IMSP SR Anenii Noi dom. Nicolai Usatâi pentru ajutorul acordat
„, a scris soția mesajului decedat cu câteva zile în urmă.

În total 31 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19 în R. Moldova.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 28697 cazuri.