Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În weekend va fi suspendat…

În weekend va fi suspendat traficul rutier în centrul capitalei. Ce evenimente vor fi organizate în PMAN

Sursa foto: chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău anunță că de pe 12 mai 2023, ora 21:00, până pe 15 mai 2023, ora 08:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzii Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și străzii A. Pușkin, în contextul organizării în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a unui eveniment dedicat Zilei Europei. Astfel, potrivit autorităților municipale, transportul public care traversează PMAN va fi redirecționat pe străzile adiacente.

„Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 12 mai 2023, ora 21:00 – 15 mai 2023, ora 08:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, Piața Marii Adunări Naționale.

Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea unei întruniri social-culturale consacrate Zilei Europei și difuzarea transmisiunii Eurovision 2023, organizate de Delegația UE în R. Moldova”, a anunța primăria.

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că în perioada menționată, troleibuzele, autobuzele și microbuzele care traversează PMAN vor fi redirecționat pe străzile adiacente, și a îndemnat șoferii să ocolească zona pentru a evita formarea ambuteiajelor.

În acest an, activitățile dedicate Zilei Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura UE, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor R. Moldova, potrivit Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.

Anul acesta, tradiționalul Orășel European este deschis publicului din Chișinău și Leova. În capitală, Orășelul European este organizat pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), urmat seara de un concert de excepție susținut de Marcel Ștefăneț – Ethno Republic, Opincuța Folk-Group, SATOSHI și formația etno rock Zdob și Zdub.

Delegația UE invită toți doritorii să participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei, care vor avea loc în perioada 9-31 mai. Agenda evenimentelor este disponibilă AICI.

De asemenea, în această duminică, 14 mai, timp de cinci ore va fi restricționat traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei și vor fi aplicate unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău. Măsurile vor fi aplicate în contextul organizării repetiției generale pentru asigurarea bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în R. Moldova, anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE).

Potrivit autorităților, repetiția generală din 14 mai va începe la ora 9:00 și se va încheia la 14:00. Poliția îndeamnă cetățenii să-și planifice din timp traseul de deplasare pentru ziua de 14 mai, în intervalul menționat, evitând arterele principale ale capitalei și traseul Chișinău – Bulboaca.