În ultimele 24 de ore au izbucnit peste 100 incendii de vegetație

Pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  În acest sens, IGSU avertizează oamenii despre pericolul incendiilor de vegetație în cazul nerespectării regulilor anti incendiare și îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată. 

Un incendiu a izbucnit ieri în sectorul Botanica al capitalei, pe strada Grenoble 130/2. Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, „la fața locului au fost trimise 3 autospeciale de intervenție care au luptat cu focul timp de trei ore. În urma arderii a fost afectat o suprafață de 15 hectare de vegetație, iar focul a obținut răspândire și la o parcare auto aflată în preajmă. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit”.

De asemenea, alte incendii au  fost înregistrate la Ialoveni, unde focul a mistuit 22 hectare de teren, Cantemir, localitatea Țolica un arderea a cuprins 15 hectare de vegetație, dar și Gotești fiind afectate 20 hectare de iarbă. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raioanele Glodeni, Rășcani, Dondușeni, dar și la Leova, Cahul și Comrat. Astfel, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a lichida 391 hectare de vegetație arsă în toată țara.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată, iar în caz de pericol să apeleze la serviciul 112.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Da pa cini din ocirmuitori mai intereseaza de norod si tara? Ei acu, numara si valideaza voturi, impart scaune cit mai molcute sa nu afecteze la ei nervu sedalic. Iara focu las sa arda, arde-iar focu de zhnapani si banditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *