Principală  —  IMPORTANTE   —   În ultimele 24 de ore…

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate cu o doză 3 376 de persoane: 11,7 la sută din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19

Foto: msmps.md

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au anunțat marți, 22 iunie că rata de imunizare în R.Moldova este de 11,7%. Potrivit autorităților, au fost imunizate 82,8 la sută dintre lucrătorii medicali.

În total, au fost administrate 642 482 de doze de vaccin, în urma cărora, potrivit datelor oficiale, au fost înregistrate 1 421 de reacții adverse, dintre care 93,6% – forme ușoare și 6,4% – forme moderate.

Autoritățile din sănătate susțin că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate cu o doză 3 376 de persoane, iar cu două – 7 760.

„În țară activează 535 de puncte de vaccinare care au în stoc doze suficiente pentru imunizarea cetățenilor. În total, R. Moldova dispune de un stoc de peste 380 de mii de doze. Îndemnăm populația să se vaccineze împotriva virusului și să oprim împreună pandemia, a declarat în cadrul unei conferințe de presă marți, 22 iunie, secretarul de stat al MSMPS Denis Cernelea. 

Secretarul de stat a mai anunțat că 20 de mii de doze de vaccin Sputnik urmează să fie distribuite centrelor de vaccinare din țară.

Potrivit MSMPS, R. Moldova a recepționat peste un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Pentru administrarea vaccinului, doritorii pot să se adreseze medicului de familie sau se pot programa prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.