Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Tezele semestriale din sesiunea…

DOC Tezele semestriale din sesiunea de vară în învățământul liceal se ANULEAZĂ

În toate instituțiile de învățământ din R. Moldova care au clase liceale se anulează tezele semestriale din sesiunea de vară a anului de studii 2020-2021 și proba practică la disciplinele de studii specifice ariei curriculare Sport și Arte. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

MECC argumentează decizia sa prin faptul că elevii claselor X-XI au fost antrenați în procesul educațional în mare parte la distanță.

Drept urmare, media semestrială la disciplinele de studii din ciclul liceal, la care urmau să fie susținute teze semestriale în sesiunea de vară se vor calcula din media aritmetică a notelor curente, obținute pe parcursul semestrului II.

Examenele de bacalaureat, din acest an, nu mai pot fi anulate. Un proiect de lege cu privire la anularea examenelor de capacitate, deși a fost înregistrat, nu a fost votat în nicio lectură, și nici nu mai poate fi aprobat de aleșii poporului, deoarece Parlamentul din actuala legislatură a fost dizolvat pe 28 aprilie curent.

Secretara de stat a Ministerul Educației Natalia Grîu a declarat pentru Ziarul de Gardă că ministerul de resort este pregătit pentru organizarea examenelor de capacitate.

Sesiunea de bacalaureat este programată pentru perioada 4 – 22 iunie 2021.