Principală  —  IMPORTANTE   —   În R. Moldova se desfășoară…

În R. Moldova se desfășoară Campania națională de promovare a donării voluntare și neremunerate de sânge: „Donează sânge, salvează vieți”

Ministerul Sănătății al R. Moldova anunță că, împreună cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, desfășoară la nivel național Campania de promovare a donării voluntare și neremunerate de sânge și componente sanguine, cu sloganul „Donarea de sânge este un act de solidaritate. Donează sânge, salvează vieți”.

Potrivit Ministerului Sănătății, până pe 30 iunie curent, donatorii sunt așteptați la punctele de recoltare a sângelui, care activează în mai multe localități din țară.

De la lansarea campaniei și până în prezent, 25 mai – 9 iunie, au fost efectuate 3 140 de donări de sânge și 960 de donări de componente sanguine (plasmă, trombocite).

Pentru aprovizionarea instituțiilor medicale cu cantitățile necesare de produse sanguine, în scopul acordării asistenței hemotransfuzionale pacienților, este necesar ca donările să fie efectuate cu regularitate. Potrivit specialiștilor, la nivel național, pe parcursul unui an, este nevoie de 70 de mii de donări de sânge și componente sanguine, menționează Ministerul Sănătății.

Puteți dona o cantitate de 450 de ml de sânge, de patru – cinci ori pe an, la un interval de minim două luni între donări. Sângele se recoltează de la persoane sănătoase, care au între 18 și 60 de ani, iar procedura durează aproximativ zece minute.