Principală  —  IMPORTANTE   —   În R. Moldova se atestă…

În R. Moldova se atestă o descreștere a numărului de cazuri de Covid-19. Detalii noi de la Ministerul Sănătății

Imagine-simbol

În R. Moldova, pe parcursul a patru săptămâni consecutive, se atestă o descreștere a numărului de cazuri de Covid-19. În a 13-a săptămână a anului curent este în scădere inclusiv numărul cazurilor de gripă sezonieră și infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), anunță Ministerul Sănătății (MS).

Astfel, în perioada 27 martie-2 aprilie, au fost înregistrate: 991 de cazuri de Covid-19, mai puține cu 33,5% față de săptămâna precedentă; 30 de cazuri de gripă, în scădere cu circa 28,6%; 6 267 – IARCS, în descreștere cu 10,3%; 298 – infecții respiratorii acute severe (SARI).

„Totodată, numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute s-a menținut la nivelul săptămânii precedente. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 236 de persoane cu IARCS și 22 cu gripă. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani”, susțin autoritățile din sănătate.

Conform MS, în perioada menționată nu au fost înregistrate decese provocate de gripă.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 926 de cazuri de gripă, 254 028 – IARCS și 10 665– SARI.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, autoritățile din sănătate îndeamnă populația să consulte medicul de familie.