Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În perioada sărbătorilor pascale va…

În perioada sărbătorilor pascale va fi asigurată libera circulație în și dinspre localitățile amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender

Foto: gov.md

În perioada 30 aprilie – 10 mai 2021, va fi asigurată libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender.

În apelul său către Tiraspol, Chișinăul a reiterat propunerea prelungirii ulterioare a acestei abordări și în perioadele următoare, ținând cont de recomandările OMS și evoluția procesului de imunizare a populației. Potrivit unui comunicat al Guvernului s-a reiterat că relansarea circulației nestingherite între ambele maluri este în interesul cetățenilor și va primi o percepție pozitivă în societate.

Astfel, în răspunsul recepționat de la Tiraspol, Chișinăul a fost informat că în perioada 30 aprilie-10 mai 2021, trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără impunerea restricțiilor anterior menținute și în lipsa coordonărilor efectuate cu ,,centrele de criză” locale.