În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău

Astăzi, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experţi ai FMI, condusă de de Ben Kelmanson, care se află în vizită la Chişinău. Astfel, în cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluțiile economice și sociale recente din R. Moldova, progresele obținute în implementarea Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare.

La întrevedere a fost prezent și noul Reprezentant Permanent al FMI în R. Moldova, Volodymyr Tulin. Acesta îi va lua locul lui Armine Khachatryan, care își va finaliza misiunea în luna august curent.

Șeful Misiunii FMI, Ben Kelmansona precizat că scopul acestei vizite este de a se informa despre situația macroeconomică și a discuta politica bugetar-fiscală şi monetară, precum și alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizată pentru toamna anului curent.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *