Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În perioada 17-21 iulie, o…

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău

Astăzi, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experţi ai FMI, condusă de de Ben Kelmanson, care se află în vizită la Chişinău. Astfel, în cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluțiile economice și sociale recente din R. Moldova, progresele obținute în implementarea Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare.

La întrevedere a fost prezent și noul Reprezentant Permanent al FMI în R. Moldova, Volodymyr Tulin. Acesta îi va lua locul lui Armine Khachatryan, care își va finaliza misiunea în luna august curent.

Șeful Misiunii FMI, Ben Kelmansona precizat că scopul acestei vizite este de a se informa despre situația macroeconomică și a discuta politica bugetar-fiscală şi monetară, precum și alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizată pentru toamna anului curent.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.