Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În nordul și vestul țării…

În nordul și vestul țării se circulă în condiții de iarnă. Drumurile de acces spre frontiera moldo-română sunt practicabile, anunță Poliția de Frontieră

Sursa foto: Facebook/Administrația de Stat a Drumurilor

În nordul și vestul frontierei moldo-române se circulă în condiții de iarnă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale, iar drumurile de acces spre graniță sunt practicabile, anunță Poliția de Frontieră. La această oră, în regiunea de nord și vest a țării pe alocuri ninge sau plouă.

Conducătorii auto care au planificat o călătorie sunt îndemnați să se informeze, din timp, despre starea vremii atât din țară, cât și din statul de destinație, să nu pornească la drum, dacă există avertizări meteo despre condițiile nefavorabile în anumite regiuni, să echipeze corespunzător mijlocul de transport și să țină cont de îndrumările autorităților specializate.

„În orice situație problematică contactați serviciul de urgență 112 pentru a se interveni operativ”, îndeamnă reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pe parcursul nopții, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Ungheni, SPF Sculeni, SPF Larga, SPF Valea Mare au ajutat mai multe persoane a căror mașini au fost blocate în nămeți sau care au derapat de pe trasee.

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația prin punctele de trecere a frontierei cu România, regiunea de nord, a fi sistată noaptea trecută până la ora 04:00: „Decizia are ca principal scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drumurile din România în propriile autovehicule”, explicau polițiștii de frontieră în seara zilei de miercuri.

De câteva zile, în mai multe zone din nordul țării se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare. Potrivit imaginilor de pe rețelele de socializare, a nins la Edineț, Ungheni, Ocnița, Fălești, dar și în alte raioane din nordul R. Moldova.

Potrivit meteorologilor, până joi dimineața, 6 aprilie, rămâne în vigoarea avertizarea meteo privind condițiile complicate ale vremii, fiind prognozate precipitații puternice sub formă de ploaie și lapoviță transformându-se în ninsoare. De asemenea, Codul Galben de înghețuri, emis pe 5 aprilie, a fost prelungit cu încă 3 zile. Astfel, de pe 6 până pe 8 aprilie 2023, în orele nocturne și ale dimineții, în jumătatea de nord a țării se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C.