Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Important: Noi modificări în procesul…

Important: Noi modificări în procesul de depunere a dosarului pentru redobândirea cetățeniei române

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România anunță despre noi modificări în procedura de depunere a dosarelor pentru redobândirea cetățeniei. Astfel, începând cu 4 mai 2020, Autoritatea anunță că nu va mai accepta adeverințe de arhivă ca documente de susținere a cererilor de redobândire a cetățeniei române.

Cetățenii care vor să își redobândească cetățenia română trebuie să țină cont și de faptul că la înregistrarea dosarelor este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm, precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române.

De asemenea, nu sunt acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. 

În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului”, este menționat într-un comunicat al ANC.

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, programul de lucru al Autorității pentru Cetățenie se desfășoară după cum urmează:

  • de luni până joi, în intervalul 08.30 – 17.00 
  • vineri, în intervalul 08.30 – 14.30