Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Halterofila Nicoleta Cojocaru a cucerit…

Halterofila Nicoleta Cojocaru a cucerit trei medalii de aur la Campionatul Mondial

Sursa foto: Facebook

Halterofila Nicoleta Cojocaru a cucerit trei medalii de aur la Campionatul Mondial, rezervat juniorilor.

Cu rezultatul de 80 kg la proba smuls și 103 kg – la aruncat, reprezentanta țării noastre a încheiat pe primul loc, atât în clasamentul la general, cu rezultatul de 183 kg, cât și în concursul acestor două probe, a categoriei de greutate de până la 55 kg.

Nicoleta Cojocaru a concurat la Campionatul Mondial U-17 din Peru, la categoria de 55 de kilograme alături de alte 15 adversare. Ea a fost urmată în top de reprezentantele Japoniei și Statelor Unite ale Americii. Sportiva este originară din satul Unțești, raionul Nisporeni.

La masculin, Alexandru Baldji a cucerit două medalii de bronz în categoria de greutate de până la 67 kg. El a înregistrat rezultatul de 282 kg.

Alți doi halterofili, Dan Betca (61 kg) și Dan Secrieru (55 kg) au ocupat locul IV și, respectiv V. La Campionatul Mondial de haltere U-17 au participat circa 282 de sportivi din 50 de țări.

Participarea halterofililor noștri la competiția mondială care a avut loc în Peru, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.