Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul în exercițiu anunță că…

Guvernul în exercițiu anunță că procură un lot de 700 de mii de doze de vaccin Pfizer. Cand va ajunge serul în R. Moldova

Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat în ședința de miercuri, 19 mai, o comandă de achiziționare a unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, doze de vaccin vor fi livrate în R. Moldova în lunile septembrie – octombrie.

Cu privire la procesul de achiziționare a vaccinului de COVID-19. În scopul asigurării cetățenii cu vaccin anti-COVID venim să aprobăm proiectul privind achiziția vaccinurilor. La moment suntem în discuții cu compania Pfizer. Solicităm aprobarea hotărârii”, a mneționat secretarul de Stat, Igor Curov.

Este o decizie importantă. Este vorba de achiziționarea unui lot de 700 de mii de vaccinuri. Și dacă se reușește livrarea vaccinurilor vor fi livrate în septembrie-octombrie. 700 de mii de doze de vaccin presupune 350 de mii de oameni vaccinați cu două doze”,  a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

La 5 mai curent, autoritățile din sănătate au anunțat că negociază cumpărarea unui lot de vaccin Pfizer. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov a declarat că autoritățile au solicitat de la producătorul de vaccin 700 de mii de doze.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, R. Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin, iar 151 145 au fost administrate.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii 500 de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.