Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Cu întârziere din…

GALERIE FOTO Cu întârziere din cauza ceții, președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la ceremonia organizată în PMAN de Ziua Independenței

Cu întârziere din cauza ceții, președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la ceremonia organizată în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) de Ziua Indenpendenței.

Reprezentanții Preșidenției au anunțat că, din cauza ceții dense, avioanele președinților României și cel al Ucrainei nu au putut decola. Astfel, programul evenimentelor festive dedicate celor 30 de ani de Independență a R. Moldova a fost amânat cu circa o oră.

La ceremonie participă președintele Poloniei, Andrzej Duda, și președintele României, Klaus Iohannis.

La 27 august R. Moldova marchează Ziua Independenței. La parada din 27 august vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formaţiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Potrivit documentului, constituirea formațiunilor de paradă și conducerea paradei militare se pune în sarcina ministrului Apărării. Guvernul va asigura pregătirea și desfășurarea paradei militare.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis luni, 23 august, că parada militară se va desfășura cu condiția că toți participanții din cadrul subdiviziunilor implicate sunt vaccinați împotriva COVID-19.