FOTOREPORTAJ/ Marșul Solidarității de 8 martie: „Femeile au drepturi”

Cu pancarte în mâini, mai multe persoane au defilat astăzi, 8 martie, în centrul Capitalei. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul „Marușului Solidarității de 8 martie”, organizat de Platforma pentru Egalitate de Gen, comunitatea OccupyGuguță, Coaliția Națională „Viață fără violență în familie” și Centrul GENDERDOC-M.

În contextul „Zilei Internaționale a Femeii”, participanții la marș au pornit în jurul orei 12:00 din scuarul Magazinului „Unic” și s-au deplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Teatrul de Operă și Balet. Acțiunea a durat aproximativ două ore. Participanții la marș susțin că acțiunea lor vine să sensibilizeze opinia publică despre inechitățile, abuzurile și clișeele care domină în societate în raport cu femeile.

În R. Moldova „Marșul Solidarității de 8 martie” s-a desfășurat a pentru a cincea oară consecutiv.


 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *