FOTO. VIDEO/ Un activist civic, reținut la vamă. În automobilul pe care îl conducea au fost găsite 60 de cartușe

Un activist civic din Republica Moldova a fost oprit la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoie după ce sub caroseria automobilului pe care îl conducea au fost găsite 60 de cartușe destinate pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Moldoveanul, în vârstă de 34 de ani, care este și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că este vorba de o înscenare și o provocare.

Activistul este documentat pentru că a tăinuit și nu deține acte de provenință pentru munițiile găsite de poliția de frontieră ucraineană.

„După trecerea tuturor formalităților de control la autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova, bărbatul a prezentat actele de călătorie reprezentanților Serviciului Grăniceri ai Ucrainei. În timpul verificărilor și în baza analizei de risc grănicerii ucraineni au recurs la controlul fizic de nivel II asupra autoturismului, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, au fost depistate în mijlocul de transport, într-un loc special amenajat muniții care se utilizează pentru pistol-mitralieră kalashnikov”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră a R. Moldova.

De cealaltă parte, activistul civic susține că nu știe nimic despre cele 60 de cartușe și că este vorba de o înscenare: „Care este sensul să duc cartușe în Ucraina? Este o tâmpenie, o nebunie totală. Au întrecut limitele. Este o chestie penibilă când te trezești cu așa o chestie care se poate întâmpla fiecăruia dintre noi”.

Cetățeanul a fost preluat în custodia autorităților ucrainene pentru examinarea cazului și elucidarea tuturor cicumstanțelor.

Foto: Poliția de Frontieră

Foto: Poliția de Frontieră

Foto: Poliția de Frontieră


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *