Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO.VIDEO/ Rudele moldovenilor implicați în…

FOTO.VIDEO Rudele moldovenilor implicați în tragicul accidentul din Kaluga au plecat în Rusia

Foto: dse.md

În seara zilei de 5 august mai multe rude și apropiați ai persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Rusia. Pentru aceștia a fost organizat transport în regim de urgență, iar înainte de plecare persoanele au discutat cu psihologii, dar și cu conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul Inspectoratului trimiși în Federația Rusă au ajuns în dimineața zilei de 5 august în regiunea Kaluga și au început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate. Conform sursei, 4 persoane traumatizate în urma accidentului vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august și vor putea merge acasă.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați în urma accidentului rutier din Rusia vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip printr-un comunicat de presă al guvernului.

În dimineața zilei de 4 august, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a trei unități de transport. Opt persoane au murit, dintre care șase sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți opt cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme.

Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md