FOTO/VIDEO. Copiii din diasporă către guvernare: „Voi deveni polițistă și vă voi prinde!”

Cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării au anunțat proteste pentru astăzi, 26 august, în cel puțin 11 orașe din lume. Solidari cu cei de acasă au fost și moldovenii din Finlanda. La Helsinki diaspora a scandat în limba finlandeză: „Plahotniuc muista, kotisi on vankilassa!”, ceea ce în traducere înseamnă: „Plahotniuc, nu uita! Pușcăria-i casa ta!”.

Alături de părinții lor au fost prezenți și copiii din diasporă, care au ținut în mâini pancarte cu mesaje adresate guvernării: „Noi furăm doar zâmbete, dar voi?”, „Voi deveni polițistă și vă voi prinde!”, „Nu ne furați viitorul!”.

Mesajul de susținere transmis de moldovenii din Helsinki pentru cei de acasă:

Tot astăzi, 26 august, în orașul Nenagh din Irlanda s-au adunat în jur de 30 de persoane. Oamenii au adus pancarte și au scandat „Demisia!”, „Jos mafia!”, „Jos Guvernarea”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *