Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Șoferul unei mașini, pline…

FOTO Șoferul unei mașini, pline cu țigări de contrabandă, reținut cu focuri de armă la frontiera moldo-română

Un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din satul Bogdăneşti, comuna Santa Mare, România, care, potrivit poliției de frontieră, făcea contrabandă cu țigări din R. Moldova în România, a ajuns la spital în stare critică, după ce a fost împuşcat în cap de către poliţiştii de frontieră. Incidentul a avut loc la frontiera moldo-română.

Polițiștii de frontieră din Cuhnești au fost informați de către colegii români, SPF Românești, precum că pe teritoriul României a fost depistat un mijloc de transport, încărcat cu țigări. Potrivit poliției de frontieră, în cadrul operațiunii de stopare a mașinii șoferul automobilului, un tânăr de 28 de ani bănuit de contrabandă cu țigări, a fost rănit și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliția de frontieră susține că în acest caz sunt implicate mai multe persoane întrucât în urma căutărilor au fost depistate două vehicule, o barcă gonflabilă.

În zona de responsabilitate au acționat grupe de intervenție din cadrul Direcției regionale VEST, dar și al subdiviziunilor învecinate. Ca urmare a căutărilor de frontieră, în apropiere de malul râului Prut au fost depistate două vâsle și o geantă în care era împăturită o barcă gonflabilă.

„Continuarea cercetărilor în regiune a rezultat cu depistarea a două autoturisme  care erau folosite de contrabandiști în transportarea ilegală a coletelor cu țigări. În același timp au fost identificate și mai multe persoane pe care există bănuială rezonabilă de implicare în contrabanda cu țigări”, menționează responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră.

În prezent, polițiștii de frontieră în conlucrare  cu procurorii  investighează cazul sub toate aspectele legale, cu acumularea probelor și stabilirea circumstanțelor.