Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Recomandări și hărți cu…

FOTO Recomandări și hărți cu rute alternative de deplasare în contextul repetiției generale din 14 mai pentru Summitul CPE

Sursa foto: GMSS-CPE

Autoritățile responsabile de securitatea Summitului Comunității Politice Europene (CPE) publică mai multe hărți cu rutele alternative de deplasare și recomandări pentru cetățeni, cu ocazia simulării generale pentru Summitul CPE din 14 mai, intervalul 09:00 – 14:00. Astfel, locuitorilor Chișinăului le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani, pentru ocolirea străzilor principale din Centru și Botanica, unde va fi limitat traficul pentru o perioadă de cinci ore.

„Pentru o perioadă de 5 ore, traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale Chișinăului, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală. 

Cu această ocazie, locuitorilor municipiului Chișinău pentru a putea circula în diferite sectoare ale orașului, le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale.

Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Rîșcani, spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Rîșcani și Ciocana, va fi organizată pe str. Mihai Viteazul sau pe oricare stradă care nu este sistată circulația”, anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE).

După cum au anunțat anterior autoritățile responsabile de securitatea Summitului CPE, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca – Chișinău și revers.

„Transportul care va circula din direcția or. Bender și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109(Delacău – Bulboaca – R2). Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa”, anunță GMSS-CPE.

Cetățenii care au planificate zboruri în ziua de 14 mai, în intervalul orar 09:00-14:00, trebuie să-și planifice din timp ruta de deplasare spre Aeroportul Internațional Chișinău și să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai ales a curselor interurbane, spun autoritățile responsabile de securitatea Summitului. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să dețină actele de identitate la ei, pentru a fi identificați la necesitate.

„Chiar dacă autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului vor institui pentru perioade de timp limitate, în cadrul intervalului de timp anunțat, perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău, activitățile instituțiilor care au program 24/7, activitățile comerciale, culturale se desfășoară fără perturbări pe timpul simulării. La fel și evenimentele publice care au loc în afara perimetrelor de securitate”, anunță GMSS-CPE.

În această duminică, 14 mai, timp de cinci ore va fi restricționat traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei și vor fi aplicate unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău. Măsurile vor fi aplicate în contextul organizării repetiției generale pentru asigurarea bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în R. Moldova, anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE). Potrivit autorităților, repetiția generală din 14 mai va începe la ora 9:00 și se va încheia la 14:00.

Astfel, Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să fie atenți la trecerile pentru pietoni și să respecte cerințele legale ale agenților de patrulare care vor supraveghea circulația rutieră.

De menționat că la 13 mai, începând cu ora 14:00, în centrul mun. Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi instalat Orășelul European. În Orășel, va fi amenajată o alee simbolică intitulată „UE-Moldova: împreună, mai puternici”.

Vizitatorii vor putea descoperi proiectele de asistență pe care UE le implementează în Moldova și vor putea afla cum să beneficieze de acestea. Orășelul European va găzdui diverse evenimente cognitive și culturale.

Agenda integrală a evenimentelor, inclusiv a celor care vor fi organizate în regiuni, este disponibilă aici.