Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Președintele Igor Dodon, decorat…

FOTO Președintele Igor Dodon, decorat cu „Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt”

Președintele și Prima Doamnă se află într-o vizită oficială în Israel. Pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon au fost deja publicate o serie de imagini foto de la Complexul Memorial „Yad Vashem”, edificat în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dar și de la Biserica Sfântului Mormânt.

În cadrul întrevederii, Galina și Igor Dodon au avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine.

„I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensămîntului populației, peste 98 la sută din locuitorii țării noastre sunt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii, Patriarhul Teofil i-a înmânat Președintelui Republicii Moldova „Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt” pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe.

Ordinul Sfântului Mormânt este un ordin religios creat de Godefroy de Bouillon după cucerirea Ierusalimului de către cruciați în 1099. Constituit de călugări, acest ordin avea drept scop protejarea Sfântului Mormânt și a vieții liturgice a sanctuarului. Odată cu înmulțirea cuceririlor din Țara Sfântă, ordinul s-a dezvoltat extinzându-și misiunea de protejare asupra locurilor sfinte din întregul Regat al Ierusalimului.

În octombrie curent Igor Dodon a fost decorat și de Patriarhul Kiril pentru „atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Foto: Facebook/Igor Dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon