Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, decorată…

FOTO Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, decorată cu Ordinul „Meritul Cultural”al României

Foto: Facebook/Ambasada României în Republica Moldova

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, care miercuri a împlinit 100 de ani de la naștere, a primit Ordinul „Meritul Cultural” al României. Artista a fost decorată chiar în curtea casei sale, în cadrul unei ceremonie restrânse, de către ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa, Daniel Ioniță.

Președintele României, Klaus Iohannis i-a conferit prin decret prezidențial pictoriței basarabene Valentina Rusu-Ciobanu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer Categoria C „Artele Plastice”.

Înalta distincție i-a fost înmânată la 28 octombrie de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii speciale. Evenimentul a fost cu atât mai emoționant cu cât a avut loc în ziua în care renumita pictoriță a împlinit vârsta de 100 de ani.

Ambasadorul Ioniță a felicitat-o cu ocazia aniversării și a evocat pe scurt cariera și personalitatea venerabilei artiste, subliniind că lucrările Valentinei Rusu-Ciobanu participă la expoziții în Franța, România, Bulgaria, Polonia, Federația Rusă, Germania și în alte țări.

Totodată, oficialul a menționat că operele sale au rezistat cataclismelor istoriei și presiunilor ideologice, fiind la fel de viguroase și de mare actualitate.