Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Peste 170 de autovehicule…

FOTO Peste 170 de autovehicule au fost deblocate de salvatori și pompieri de pe traseele din țară din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Foto: IGSU

Peste 170 de autovehicule au fost deblocate de salvatori și pompieri de pe traseele din țară, din cauza condițiilor meteo nefavorabile caracterizate de ninsoare și depuneri de zăpadă.

Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare și deblocare a mașinilor de mare tonaj, ambulanțelor, dar și a autoturismelor care au rămas prinse în nămeții de pe drumurile din centrul și sudul țării.

„Cele mai multe operațiuni de deblocare și salvare a oamenilor afectați de condițiile meteo nefavorabile au avut loc pe traseele din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și municipiul Chișinău. La Căușeni o femeie însărcinată în ultimul termen nu reușea să ajungă la spital pentru naștere din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Datorită intervenției echipajelor de salvatori aceasta a fost adusă la spital, iar în mai puțin de o oră a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase”, a spus Pușcașu într-o postare pe Facebook.

Foto: IGSU

Potrivit lui Pușcașu, din cauza viscolului două ambulanțe au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, iar în urma misiunii de tractare a echipelor de pompieri, echipajele medicale au ajuns la destinație.

„O altă ambulanță s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul, iar în scurt timp acesta a fost tractată de un echipaj de salvatori. În UTA Găgăuzia pompierii au deblocat 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia, salvatorii au deblocat un autobus de ruta internațională în care se aflau 15 pasageri. Pe parcursul nopții salvatorii și pompierii au monitorizat și au acordat ajutor conducătorilor auto surprinși de condițiile meteo nefavorabile de pe traseele Chișinău -Aneii Noi- Căușeni – Ștefan Vodă, Chișinău -Leușeni, Cahul – Balabanu, dar și pe mai multe porțiuni de drum complicate din UTA Găgăuzia. Gestionarea acțiunile de intervenție în zona de sud și centru este efectuată de conducerea IGSU”, a mai spus Pușcașu.

Ofițerul de presă a mai precizat că salvatorii și pompierii vor activa în regim sporit pentru a acorda toată asistența necesară populației. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la serviciul 112.

Foto: IGSU