Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ O asistentă medicală din…

FOTO O asistentă medicală din cadrul CSP Bălți, răpusă de COVID-19: „Colectivul este profund îndurerat de pierderea irecuperabilă”

În lupta cu noul coronavirus, sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical. Asistentă medicală igienistă, Daniela Burlac, în vârstă de 50 de ani, care activa în din cadrul Centrului de Sănătate Publică Bălți, a pierdut lupta cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).  

Daniela Burlac și-a dedicat întreaga viață medicinei, iar la data de 5 mai, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Într-un mesaj, responsabilii din cadrul ANSP au exprimat sincere condoleanţe familiei.

Colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică este profund îndurerat de pierderea irecuperabilă, la vârsta de 50 de ani, a fostei colege, Daniela BURLAC și exprimă sincere condoleanțe, sentimente de compasiune familiei, rudelor, prietenilor în legătură cu trecerea ei în eternitate, pe 5 mai 2021, în rezultatul complicațiilor provocate de COVID-19. Dna Daniela Burlac, asistentă medicală igienistă în Secția controlul bolilor netransmisibile și promovarea sănătății din cadrul Centrului de Sănătate Publică Bălți, subdiviziunea Rîșcani, fost un specialist de valoare și o persoană binevoitoare. Dna Daniela Burlac s-a născut pe data de 02.04.1971, în satul Pociumbăuți din raionul Rîșcani. Și-a început activitatea profesională după ce a absolvit școala medicală de bază din or. Chișinău în anul 1989, specialitatea de felcer sanitar și a fost angajată la CIE Bălți” , se precizează în mesajul postat.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până acum, 116 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.  Potrivit MSMPS, în R. Moldova, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.153.

Conform unui raport prezentat de către autoritățile din Sănătate, până joi, 6 mai, 5912 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.