FOTO/ Ninsorile au provocat mai multe accidente rutiere care s-au soldat cu 28 de persoane traumatizate

Până la această oră din cauza vitezei și a condițiilor climaterice, pe traseele din țară s-au produs șase accidente rutiere, în rezultatul cărora au fost traumatizate 28 de persoane.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), cauzele accidentului sunt imprudența participanților la trafic, pierderea controlului automobilului și lipsa anvelopelor de iarnă. În prezent, pe teritoriul țării sunt implicate 53 echipaje ale INP care activează pentru fluidizarea traficului rutier.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

– să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;

– să verifice starea frânelor;

– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;

– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;

– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!

– să conducă cu viteză redusă;

– benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată;

– dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.

Foto: Cristina Vicol

Foto: Cristina Vicol

Foto: Facebook/Ghoerghe Cavcaliuc

Foto: Facebook/Ghoerghe Cavcaliuc

Foto: Facebook/Ghoerghe Cavcaliuc

Foto: Facebook/Veaceslav Burlac

Foto: Facebook/Veaceslav Burlac


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *