Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Lotul olimpic al R.…

FOTO Lotul olimpic al R. Moldova a obținut mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba engleză

Sursa foto: MEC

Lotul olimpic național al R. Moldova a obținut trei mențiuni de onoare la probele individuale și locul 4 la concursul de proiecte, în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba engleză. Olimpiada se află la prima ediție și se desfășoară la București, România, în perioada 10 – 17 septembrie 2023.

Conform Ministerului Educației și Cercetării (MEC), mențiunile de onoare, la nivelul C1, în cadrul probelor individuale, au fost obținute de Paula Ghicov, elevă la Liceul de Limbi Moderne şi Management din Chișinău, Laura Vasilachi, elevă la Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău și Cătălina Miron, elevă la Liceul Teoretic „Ion Inculeț” din Vorniceni, Strășeni.

Totodată, în cadrul probei pe echipe, unde elevii au realizat un proiect multimedia în baza cărții scrise de Mark Zusak – „Hoțul de Cărți”, lotul olimpic național s-a clasat pe locul 4, obținând mențiune de onoare.

La prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba engleză au participat 57 de elevi din 7 țări. Lotul olimpic național al R. Moldova fiind compus din cinci elevi, doi profesori și un reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării:

  • Alexandrina Bodrug, elevă în clasa a XII-a, Instituția de Învățământ Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate” din Chișinău;
  • Paula Ghicov, elevă în clasa a XII-a, Liceul de Limbi Moderne şi Management din Chișinău;
  • Cătălina Miron, elevă în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Inculeț” din Vorniceni, Strășeni;
  • Fabiola Pavlov, elevă în clasa a XI-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, mun. Chișinău;
  • Laura Vasilachi, elevă în clasa a XII-a, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău;
  • Viorica Lifari, doctor în filologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
  • Alina Legcobit, magistru în pedagogie, asistent universitar, Universitatea de Stat din Moldova, profesor evaluator;
  • Diana Cojocaru, șef direcție, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Sursa foto: MEC

La prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba engleză au participat 57 de elevi din 7 țări.