FOTO/ La periferia Chișinăului s-a format o gunoiște neautorizată

La periferia Capitalei, pe teritoriul comunei Trușeni, s-a format o gunoiște neautorizată cu o suprafață care se extinde pe câteva hectare de pământ. Potrivit primăriei Chișinău, gunoiștea s-a format pe un teren de proprietate privată.

„Am fost aici cu câteva săptămâni în urmă. Am rămas uimit de situaţia pe care am găsit-o, având în vedere dimensiunea gunoiştii create şi posibilele consecinţe asupra mediului. Este o adevărată catastrofă ecologică, chiar la periferia oraşului Chişinău, în imediata apropiere a râului Bâc şi a unui cartier locativ particular”, a remarcat Ruslan Codreanu.

Într-un comunicat de presă al Primăriei se menționează persoanele care gestionează poligonul ar fi încercat să astupe cu pământ deșeurile, în acest mod apropiindu-le mai mult de apele râului Bâc.

Potrivit primarului general interimar, oamenii transportă pe teritoriul poligonului deşeuri de construcţie, chiar dacă gunoiştea municipală autorizată se află în apropiere.

„În context, primarul general interimar a menţionat că autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor sesiza în mod de urgenţă Agenţia Ecologică Chişinău şi Procuratura municipiului Chişinău asupra situaţiei date”, se precizează în comunicatul Primăriei.

Primarul de Chişinău a dispus blocarea accesului pe teritoriul poligonului improvizat şi a solicitat suportul Direcţiei de Poliţie în acest sens. Ruslan Codreanu a cerut, de asemenea, identificarea persoanelor care transportă deşeuri în locurile neautorizate şi sancţionarea lor.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *