Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Inundațiile de la Comrat.…

FOTO Inundațiile de la Comrat. IGSU anunță că a creat Statul Major: 155 de angajați lucrează la fața locului

Ploaia torențiale de marți, 29 septembrie, a făcut prăpăd la Comrat. Responsabilii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) au anunțat că în localitate a fost creat Statul Major, iar 155 de angajați, cu 33 unități de tehnică, lucrează la fața locului pentru a gestiona situația.

Între timp, salvatorii au anunțat că, potrivit datelor preliminare, 39 de gospodării și 5 depozite din UTA Găgăuzia, dar și alte 10 locuințe din satul Dezghinghea au fost grav afectate de inundații.

Detalii de la IGSU:

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a creat la Comrat Statul Major pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente care au fost înregistrate pe 29 septembrie în sudul țării. La fața locului pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente activează 155 de persoane cu 33 unități de tehnică. Acțiuni de pompare a apei din case, dar și eliberarea gospodăriilor de nămol sunt efectuate de salvatori, polițiști, carabinieri, soldați, dar și reprezentanți ai Autorităților Publice Locale. Pentru deblocarea situației în orașul Comrat, dar și în localitatea Dezghinghea sunt dislocați 64 de salvatori și pompieri cu 11 autospeciale de intervenție. Angajații IGSU continuă să pompeze apa din subsoluri și gospodării pentru ca oamenii să poată reveni în locuințe. Potrivit primelor informații de la fața locului precipitațiile au afectat 39 de gospodării și 5 depozite din UTA Găgăuzia dar și alte 10 locuințe din satul Dezghinghea. Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teren pentru estimarea prejudiciilor. La fața locului situația va fi gestionată în continuare de IGSU”.

Imagini apocaliptice au fost surprinse marți, 29 septembrie, la Comrat. Mai multe locuințe au fost înghițite de apă în urma ploilor, iar zeci de oameni au rămas împotmoliți în namol pe drumurile inundate.

Totodată, tot la Comrat, din cauza ploii puternice mai mulți piloni au fost puși la pământ, fiind grav afectată și rețeaua de gazificare. În urma viiturii, patru localnici din Comrat au ajuns la spital.

În acest context, autoritățile au anunțat că Guvernul va aloca bani din Fondul de rezervă pentru lichidarea consecințelor.