Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Dispoziție - da, indicatoare…

FOTO Dispoziție – da, indicatoare – ba. Când vor apărea noile indicatoare pe str. București și cât timp vor fi în vigoare

Vineri, 28 septembrie, primăria mun. Chișinău a anunțat că începând de luni, 1 octombrie, șoferii vor putea merge pe str. București în ambele sensuri. Deși astăzi dispoziția a intrat deja în vigoare, de-a lungul străzii București continuă să existe vechile indicatoare rutiere, care permit șoferilor să meargă doar pe sensul ce duce spre sectorul Buiucani, în timp ce în sens opus este permisă doar circulația transportului public. Reprezentanții primăriei spun că noile indicatoare, care permit circulația pe dublu sens, vor fi instalate în curând, dar că șoferii pot deja merge pe ambele sensuri, fără a risca să fie amendați. 

În comunicatul primăriei din 28 septembrie se spunea că decizia de a stabili circulaţia rutieră cu dublu sens pe str. Bucureşti a fost luată pentru a fluidiza traficul rutier în centrul oraşului Chişinău, pe perioada executării lucrărilor de reabilitare a reţelelor edilitare de pe str. 31 august 1989.

Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații publice a primăriei Chișinău, spune că, deși pe str. București încă sunt instalate vechile indicatoare, șoferii pot deja circula pe ambele sensuri fără a risca să fie amendați. Pentru că dispoziția prin care pe str. București se permite circulația în amebele sensuri a fost semnată abia vineri, spune Brânzaniuc, Regia Exdrupo nu a reușit încă să facă ajustările indicatoarelor și că acest lucru se va întâmpla „azi sau mâine”. Totodată, Brânzaniuc susține că pe str. București se va putea merge pe ambele sensuri cel puțin un an și jumătate cât vor dura lucrările de reabilitare a str. 31 August 1989. Ulterior se va lua o decizie dacă str. București rămâne cu dublu sens sau se va reveni la un sens dedicat exclusiv transportului public.

Pe lângă str. 31 August 1989, lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare se vor efectua şi pe străzile Tighina şi Alexandru cel Bun. Aceste lucrări fac parte din Pachetul nr. II a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, care prevede reabilitarea a 3 străzi din centrul oraşului – 31 august 1989, Tighina şi Alexandru cel Bun. Lucrările propriu zise de reconstrucţie a străzilor vor începe în luna februarie a anului 2019.