(FOTO) Dezlegare la pește. Șalăul și carasul depășesc somonul

Pe 21 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau ziua în care Isus a intrat în Ierusalim. Ziua de Florii se consideră cea mai importantă sărbătoare în perioada Postului Mare. Conform tradițiilor, în această zi se pregătesc și diverse bucate din pește. Azi piețele și magazinele au avut o ofertă bogată de pește viu și refrigerat.

Majoritatea cumpărătorilor alegeau feluri locale de pește, unii – șalăul sau carasul, dar majoritatea celor care au vizitat „Piața Centrală” în ziua de sâmbătă au preferat crapul, deoarece prețul mediu pentru acestă specie a variat între 60-65 de lei per kilogram. Speciile de import, mai scumpe, cum ar fi somonul, s-au vândut în cantități modeste.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *