Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Deținuții Penitenciarului nr. 11…

FOTO Deținuții Penitenciarului nr. 11 din Bălți, imunizați anti-covid cu a doua doză de vaccin

Reprezentanții Penitenciarului nr. 11 din Bălți au anunțat că miercuri, 28 iulie, persoanele private de libertate au fost imunizate cu a doua de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca.

„Penitenciarul nr. 11 – Bălți în colaborare cu Centrul de sănătate nr. 2 mun. Bălți la data de 28.07.2021 a efectuat vaccinarea cu a doua doză ,,AstraZeneca” anti COVID-19 în rândurile persoanelor private de libertate”, se menționează în mesajul postat de către reprezentanții Penitenciarului nr. 11 din Bălți.

Un milion de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în R. Moldova în patru luni de la startul campaniei de imunizare. Autoritățile din cadrul Ministerului Sănătății menționează că numărul de doze administrate este „o cifră care aduce speranță, un viitor fără COVID-19, fără restricții și un mediu mai sănătos”.

Startul campaniei de vaccinare în R. Moldova a fost dat la 2 martie curent. Primii care şi-au administrat vaccinul au fost lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă. Specialiștii spun că imunizarea și respectarea regulilor de sănătate publică sunt împreună metode eficiente de combatere a pandemiei.