FOTO/ Cum arată după reabilitare blocul afectat de explozia din sectorul Râșcani

Locatarii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani al capitalei pot reveni acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagrație – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare.

La sfârșitul lunii noiembrie, muncitorii au restabilit ultimul planșeu al blocului, care a fost dărâmat în urma exploziei. Timp de două luni, muncitorii au consolidat pereții interiori, precum și au reconstruit pereții exteriori. Potrivit responsabililor de la Primărie, municipalitatea își asumă angajamentul de a finaliza lucrările de reparație în ultimele 10 locuințe, până la sărbătorile de iarnă.

În prezent, sunt executate lucrări de restabilire a comunicațiilor inginerești, după care urmează finisajele de interior în apartamentele afectate și în scara blocului. De asemenea, va fi reabilitat ascensorul marfar.

Pentru reabilitarea blocului afectat de explozie, Primăria a alocat din buget 10 milioane de lei.

În seara zilei de 6 octombrie  într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22.42. Deflagrația s-a produs la etajul 16 și a afectat aproximativ 10 apartamente de la etajele 13-18. În urma exploziei și-au pierdut viața cinci persoane, printre care și un minor. Deși au trecut două luni de la tragedie, nu există încă o  versiune finală cu privire la cauza deflagrației.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: mei.gov.md

Foto: mei.gov.md

Foto: mei.gov.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *