Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Consecințe ale rafalelor de…

FOTO Consecințe ale rafalelor de vânt, raportate pe întreg teritoriul R. Moldova: arbori doborâți, autovehicule avariate și fire electrice rupte

În dimineața zilei de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați pentru a interveni în lichidarea situațiilor de risc provocate de condițiile meteo nefavorabile, potrivit unui comunicat al Inspectoratului.

Astfel, pompierii din capitală au fost solicitați la ora 08:55 pe strada 31 August 1989 nr. 30 din municipiul Chișinău, pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un automobil, din cauza rafalelor de vânt puternic.

Un alt caz a fost înregistrat în municipiul Bălți pe strada Ștefan cel Mare nr. 5. Salvatorii din nordul țării au înlăturat o creangă căzută peste firele electrice în curtea unui bloc de locuit. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în sudul țării, raionul Cantemir, unde un copac a fost doborât de vânt blocând circulația pe traseu.

„În continuare, angajații IGSU monitorizează situația în țară, provocată de condițiile meteo nefavorabile”, menționează sursa citată.

Și Primăria Municipiului Chișinău a informat că serviciile municipale specializate se află în teren pentru intervenții la înlăturarea consecințelor avarierilor provocate de vântul puternic, în urma căruia au fost doborâți arbori și au fost smulse acoperișuri.

Potrivit autorităților locale, până la ora 11:00 au fost înregistrate circa 30 de adresări privind prăbușirile de arbori, preponderent în sectoarele Centru, Botanica și Buiucani.

Cetățenii municipiului sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.