Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Capitala, după ploaia din…

FOTO Capitala, după ploaia din weekend: Guri de canalizare înfundate, găuri uriașe pe străzi, asfalt surpat și drumuri înămolite. Primăria solicită o expertiză

Mai multe guri de canalizare au fost înfundate, bucăți de sfalt s-au surpat, iar mai multe drumuri au fost înămolite, după ploaua din acest weekend.

Din cauza precipitațiilor puternice de sâmbătă spre dumunică, pe unele porțiuni de drum s-au format cratere imense. Apa a lovit cu atâta forță încât mai multe guri de canalizare au fost înfundate, iar nămolul care s-a adunat pe câteva străzi putea fi strâns cu găleata.

Luni, 28 septembrie, într-un mesaj pe Facebook, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a solicitat să fie efectuată o expertiză a calităţii lucrărilor pe şantiere şi până miercuri, 30 septembrie, să fie prezentat un raport în acest sens.

Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău, au emis duminică o notă prin care au anunțat că serviciile municipale specializate au fost mobilizate în teritoriu pentru a lichida consecințele ploii.

Potrivit Primăriei, situațiile problematice înregistrate se referă la surpări pe adresele unde sunt executate lucrări de schimbare a utilităților, pe șantierele de construcție, înnămolirea drumurilor, precum și căderi de arbori pe liniile electrice.

Tot responsabilii din cadrul Primăriei menționează că drumarii de la Î.M. „Exdrupo” au fost mobilizați în toate sectoarele, pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi.

Acumulări de pietriș și înnămolirea unor porțiuni de drum în urma averselor au fost înregistrate pe str. Pandurilor, str. Burebista, str. Elena Alistar – str. Frumușica, str. Grădina Botanică- str. Sarmizegetusa, str. N. Iorga, str. Ion Creangă etc.

Muncitorii de la Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au intervin pe adrese, unde au fost semnalate căderi de arbori: str. Cetatea Albă, str. N. Costin, str. Movileni, str. Nucarilor, inclusiv pe liniile electrice: str. N. Zelinschi și str. Ialoveni.

Luni, 28 septembrie, într-un mesaj pe Facebook, primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a solicitat să fie efectuată o expertiză a calităţii lucrărilor pe şantiere şi până miercuri, 30 septembrie, să fie prezentat un raport în acest sens.

„Am solicitat ca responsabilii din cadrul Primăriei Chişinău, împreună cu specialiștii în domeniu și profesorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei, să facă o expertiză a calităţii lucrărilor pe şantiere şi până miercuri, 30 septembrie, iar, ulterior să fie prezentat un raport în acest sens. Sunt mai multe componente de care trebuie să se ţină cont la efectuarea lucrărilor de infrastructură, iar dacă nu vom schimba abordarea, situaţia de pe străzile capitalei se va repeta la fiecare ploaie torenţială”, a scris Ion Ceban.