Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Burj Khalifa, cea mai…

FOTO Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, iluminată în culorile tricolorului românesc

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite, a fost iluminată duminică seara la ora locală 20:00 în culorile steagului României cu ocazia Zilei Naţionale, scrie Agerpres. Totodată, tricolorul s-a văzut și în Times Square din New York.

Consulatul General al României din Dubai este cel care a făcut demersurile pentru acest moment festiv. Consulul general a postat pe contul de Facebook un mesaj de felicitare: 

„La mulţi ani România! La mulţi ani tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume – Burj Khalifa, DUBAI! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută! Un vis împlinit! Vă mulţumesc dragi români pentru participarea la acest moment special! Cu aleasă consideraţie, Nicoleta Teodorovici, consul general”.

Momentul a fost pregătit încă din luna august pentru a sărbători Ziua Naţională a României şi a celebra 30 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

Cea mai înaltă clădire-turn din lume, Burj Khalifa, are o înălţime de 828 de metri.

Totodată, şi cea mai cunoscută piață din lume, Times Square din New York, a afişat tricolorul românesc cu ocazia Zilei Naționale a României, scrie europafm.ro.

„România promovată pe celebrele ecrane din Times Square, New York de Ziua Națională. Drapelul național, munții Carpați și dulcele grai românesc se văd astăzi pe celebrele ecrane din Times Square, New York. Mulțumim României și românilor de pretutindeni” – este mesajul care a însoțit imaginile publicate .

Nu e singura surpriză pentru români venită din SUA. De ziua naţională, preşedintele Stateleor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui Klaus Iohannis.

„În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră şi poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naţionale a României pe 1 Decembrie”, se arată în mesajul oficial transmis de Donald Trump.