Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Azi, ZdG împlinește 14…

FOTO Azi, ZdG împlinește 14 ani de activitate

Azi, ZdG împlinește 14 ani de activitate. ZdG a fost lansat pe piața media din R. Moldova la 29 iulie 2004, ca un ziar de investigații în limba română. În același an a fost lansată pagina web în limba română. Cu câțiva ani în urmă a fost lansată și versiunea rusă a ediției tipărite a Ziarului de Gardă, dar și pagina web a acestei ediții.

În 2017, ZdG s-a clasat pe locul I la capitolul credibilitate a surselor media în categoria presă scrisă, în cadrul unui sondaj privind audiențele mass-media în R. Moldova. 

Începând cu anul 2010, echipa ZdG împreună cu Asociația Telejurnaliștilor Independenți produce săptămânal și programe video, la rubrica Reporter de gardă, care sunt plasate la cel puțin 10 stații naţionale și regionale din Republica Moldova: TV8, Canal Regional, TV Elita, TV Prim, Drochia TV, Media TV, NTS, Albasat, N4, dar și la alte posturi TV. Echipa noastră mai produce șprograme radio, care sunt emise de cel puțin 5 stații de radio din Republica Moldova. Toate aceste stații TV și radio au acoperire națională și regională, ajungând, practic, în fiecare localitate din R. Moldova.

Totodată, pe parcursul anului 2017, ZdG a avut cea mai vastă paletă de audiență dintre grupurile independente de presă, având 4 platforme de comunicare cu publicul: ziare tipărite, produse TV, radio și on-line, în două limbi.

De asemenea, textele ZdG, în special investigațiile, sunt în permanență preluate de către alte mass-media din R.Moldova, inclusiv Pro TV, Jurnal TV, TV 8, de o mulțime de pagini web, atât din R. Moldova, cât și din străinătate, inclusiv din Cehia, Norvegia, Suedia, Franța, Georgia, Armenia, Rusia, SUA, Ucraina.

ZdG a fost felicitat de către colegi și parteneri, prezenți vineri la evenimentul de aniversare a ziarului.