Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Armata Națională a recepționat…

FOTO Armata Națională a recepționat un nou lot de echipamente din partea UE

Sursa foto: Gheorghe Vauc

Armata Națională a recepționat marți, 12 decembrie, un nou lot de echipamente din partea Uniunii Europene în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF).

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării, acesta este cel de-al doilea lot de asistență din proiectul EPF destinat pentru dezvoltarea capabilităților medicale și de geniu ale Armatei Naționale aprobat pentru anul 2021, cu o valoare totală de 7 milioane de euro.

„Lotul conține: drone pentru scanarea terenului, detectoare de mine, accesorii pentru extragerea obiectelor explozive din sol, echipament de protecție, costume de geniu, seturi de acordare a ajutorului medical, generatoare, dar și unități de tehnică de geniu. Prima tranșă în cadrul acestui proiect a fost recepționată în luna mai curent.

În anul 2021, Uniunea Europeană a lansat platforma de suport „Instrumentul European pentru Pace”, și tot atunci Consiliul European a aprobat prima tranșă de ajutor pentru sistemul de apărare al Republicii Moldova”, se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

Sursa foto: Gheorghe Vauc

Inițial, pachetul de asistență financiară a constituit șapte milioane de Euro. Ulterior, acest suport a ajuns la suma totală de 87 de milioane de euro. Sprijinul are ca scop sporirea capacităților de apărare ale țării noastre, prin asigurarea Armatei Naționale cu echipament medical, de geniu, logistic, comunicații tactice, supraveghere aeriană, comandă și control, mobilitate și apărare cibernetică.