Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Aproximativ 500 de colete…

FOTO Aproximativ 500 de colete din R. Moldova și România, confiscate în Franța. Au fost distruse 1,2 tone de alimente

Sursă foto: France Bleu

Aproximativ 500 de colete trimise din R. Moldova și România au fost confiscate vineri, 18 decembrie, în cadrul unei operațiuni majore în Nisa, Franța. În urma operațiunii, au fost distruse 1,2 tone de alimente și au fost confiscate mai multe pachete de țigări și alcool, informează France Bleu.

„Când mi-am preluat funcția în 2017, am luat măsuri pentru a lupta împotriva acestor vânzări stradale, care provoacă, de asemenea, tulburări pentru ordinea publică, deoarece acestea sunt efectuate pe stradă. Camioanele din țările estice se opriseră, dar de câteva luni le-am văzut revenind. Prin urmare, am decis să acționăm”, a declarat șeful poliției municipale din Nisa, Richard Gianotti.

Potrivit sursei citate, vehiculele din R. Moldova și România erau pline de mărfuri.

„Aproximativ 500 de pachete ilegale au fost descărcate. În interior: 234 de pachete de țigări de contrabandă, aproape 250 de litri de alcool, aspiratoare, scaune, 1,2 de alimente. Țigările și alcoolul au fost confiscate, iar mâncarea a fost distrusă”.

Conform France Bleu, mâncarea a fost distrusă, deoarece fusese transportată timp de mai multe zile, fără a respecta regulile de igienă.