Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO și VIDEO/ ANTICIPATE 2021:…

FOTO și VIDEO ANTICIPATE 2021: Mobilizare în diaspora. Cetățenii R. Moldova aflați în străinătate, la vot înainte de deschiderea secțiilor: „astăzi facem schimbarea”

colaj ZdG

Cetățenii R. Moldova aflați în străinătate au venit la vot înainte de deschiderea secțiilor.

„Suntem la o răscruce de drumuri. Am fost conduși în direcție falsă ultimii 30 ani s-au mimat reformele și s-au furat banii oferiți de partenerii externi. Clasa politica veche ne-a decepționat complet și e nevoie de politicieni responsabili și cel mai important să poarte răspundere de ceea ce fac. Nimic nu se va schimba atâta timp cât acolo sus înflorește corupția și nimeni nu e tras la răspundere. Astăzi facem schimbarea, spre un viitor prosper. Diaspora votează responsabil”, ne-a mărturisit Viorel Buruiana, cetățean al R.Moldova care locuiește de nouă ani în Germania.

Frankfurt, Germania

ora 06:00

ora 06:40

ora 07:00

ora 08:10

ora 08.45

„Am votat după două ore și 45 de minute”, susține Viorel Buruiana, cetățean al R.Moldova care locuiește de nouă ani în Germania.

Tel Aviv, Israel

ora 06.30

sursa: Nicolai Condorachi

Parma, Italia

ora 6:30 – 6:45

Roma, Italia

ora 07:00

Nürnberg, Germania

ora 07:15

sursa: Ion Ciobanu/ Facebook

Düsseldorf, Germania

Treviso, Italia

ora 07:15

Hai la vot, moldoveni frumoși și responsabili.

Mestre, Italia

Brescia, Italia

sursa: Igor Rogai/ Facebook

Paris, Franța

Hanovra, Germania

Japonia

sursa: Ambasada Republicii Moldova în Japonia

La ora locală 07:00 a fost deschisă secția de votare a Biroului Electoral nr. 38/94 cu sediul la Ambasada Republicii Moldova în Japonia. În spiritul Jocurilor Olimpice, membrii Biroului secției de votare au îmbrăcat în tricourile de promovare a echipei naționale la Jocurile Olimpice.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt deschise 150 de secții de vot în străinătate, astfel încât cetățenii moldoveni plecați peste hotare să-și poată exercita dreptul la vot.