Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul viceprimar al capitalei Victor…

Fostul viceprimar al capitalei Victor Chironda anunță că a depus cerere de chemare în judecată: am argumentat ilegalitatea deciziei prin care am fost demis

sursa: Victor Chironda/ Facebook

Fostul viceprimar al capitalei Victor Chironda anunță că a depus cerere de chemare în judecată. Chironda susține că a contestat argumentarea deciziei de demitere a lui – „precum că eu aș fi lipsit nemotivat de la serviciu și că nu mi-aș fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Am argumentat ilegalitatea deciziei din 2 iulie 2021 prin care am fost demis din funcția de viceprimar și am solicitat anularea acestei dispoziții ca fiind ilegală și emisă cu încălcarea procedurii. (…) Eu contest temeiul acestei decizii, adică argumentarea precum că eu aș fi lipsit nemotivat de la serviciu și că nu mi-aș fi îndeplinit atribuțiile de serviciu. Ambele argumente sunt minciuni împachetate în încălcări ale legisltației muncii”, a scris Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.

sursa: Victor Chironda/ Facebook

Victor Chironda a fost demis vineri, 2 iulie, din funcția de viceprimar al capitalei, după ce mai mulți consilieri municipali au votat pentru demiterea lui.

Demisia lui Chironda vine după ce cei șase funcționari din cadrul Primăriei Chișinău au finalizat ancheta în cadrul căreia „au elucidat circumstanțele absenței de la serviciu a viceprimarului Victor Chironda în vederea constatării consecințelor faptei constatate”.

În rezultatul examinării unor acte și analizei declarațiilor unor persoane audiate, grupul de lucru, compus din șase funcționari de la Primăria Chișinău, a ajuns la concluzia că viceprimarul municipiului Victor Chironda a lipsit nemotivat de la locul de muncă, începând cu 31 mai și până pe 4 iunie.