Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul șef al Direcției Sănătății,…

Fostul șef al Direcției Sănătății, Victor Savin, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Fostul șef al Direcției Sănătății, Victor Savin, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 13 septembrie, de către șeful Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca.

Într-un mesaj pe Facebook, șeful Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate susține că Victor Savin a decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus.

„Trist… A decedat dl Victor Savin, ex-seful Directiei Sanatatii Chisinau…O personalitate notorie in medicina, care a construit sistemul de sanatate din oras si, ironia sortii, nu l-am putut salva de urmarile coronavirusului. Este o piedere irecuperabila pentru sistemul de sanatate municipal si national…Condoleante tuturor colegilor. Putere si profinda compasiune familiei…Domnul sa-l aiba in Dreapta Sa”, se menționează în mesajul postat de Boris Gîlcă.

În august 2015, Victor Savin a fost numit șef al cabinetului ministrului Sănătății, ex-deputata Ruxandra Glavan. Până atunci, timp de 8 ani a deținut funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău. Din 1997 și până în 2007 a deținut și funcția de șef al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, iar din 2007, timp de 4 ani, a fost consilier municipal pe lista Alianței Moldova Noastră.